Tung lördag för FKK och SGIF

Länets två division 2-lag i fotboll har det fortsatt tungt i serien.
FK Karlskrona föll med uddamålet hemma mot Kvarnby och Sölvesborg åkte på en käftsmäll modell större, 1–6, mot Lindsdal.
Nyheter • Publicerad 25 maj 2013
Här avgör Kvarnby. Sebastian Halle får se bollen passera förbi sig fram till ledning 1?0 för gästande Kvarnby. 1?0 blev även segersiffrorna.Foto: Patric Söderström

– Vi har tillräckligt många chanser att kvittera, säger FK Karlskronas tränare Stefan Linder, som inte riktigt vet vad som måste förändras för att segrarna ska börja komma.

– Vi tror på det vi gör, det enda vi kan göra är att fortsätta jobba på, tillägger han.

Efter en stressad och svag första halvlek spelade Karlskrona upp sig i andra.

Men det var Kvarnbys Björn Larsson som spräckte målnollan en knapp halvtimme in i den andra halvleken.

Karlskronas Joel Karlsson fick en dubbelchans och inhoppande Jacob Bergström nickade i ribban, närmare en kvittering kom FKK inte.

Sölvesborgs GoIF fick en smakstart på sin match borta mot Lindsdal, ledningsmål 0–1 redan efter tio minuter.

Sen var det roliga slut.

Lindsdal hann vända på steken med två mål på fem minuter i slutet av den första halvleken.

Sista 20 minuterna av matchen var det nattsvart i Sölvesborgslaget, som fick se Kalmarlaget göra ytterligare fyra mål och fastställa slutresultatet till 6–1.

Efter sju spelade omgångar ligger FK Karlskrona alltjämt näst sist på fyra inspelade poäng. Sölvesborg ligger sist, med tre.