Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Världslaget Flensburg-Handewitt möter Karlshamn

Vilken upptakt det blir för Karlshamns HF som i sin första träningsmatch möter världslaget Flensburg-Handewitt i Väggahallen.
– Ett kanonevent under Östersjöfestivalen med ett lag med idel världsstjärnor, säger Karlshamns styrelsemedlem Fredrik Olsson.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2013
Karl-Johan Lång har förlängt sitt kontrakt med Karlshamns HF. En av träningsmatcherna de spelar i sommar blir mot världslaget Flensburg-Handewitt.
Karl-Johan Lång har förlängt sitt kontrakt med Karlshamns HF. En av träningsmatcherna de spelar i sommar blir mot världslaget Flensburg-Handewitt.Foto: Bo Åkesson

I Flensburg, som tränas av svenske Ljubomir Vranjes finns landslagets kapten och Karlskronason Tobias Karlsson, målvakten Mattias Andersson och nyförvärvet Jim Gottfridsson. I laget finns även två landslagsspelare från Danmark och två från Tyskland.

Genom olika kontakter har Karlshamns HF kunnat genomföra denna satsning. Flensburg, som nästa helg spelar semifinal i Europacupen, kommer att träna och spela, matchen blir den 18 juli, i Väggahallen under tre dagar.

Annons

– Det blir en enorm upplevelse för hela södra handbolls-Sverige och ett tack till våra egna killar för deras fina prestation förra säsongen. Detta ger alla i föreningen en kick och vi får också träna med Flensburg någon gång, säger Karl-Johan Lång, som har förlängt sitt tränarkontrakt ännu ett år i klubben.

– Vi är väldigt glada att ha Karl-Johan kvar för han har gjort ett mycket bra arbete, säger Fredrik Olsson.

Huvuddelen av förra årets trupp är redan klar och krokar finns ute efter nyförvärv. Ännu är inget klart och det tar kanske ännu en månad att spika truppen.

– Vi hoppas givetvis på minst lika stabilt lag till kommande säsong. Vi gjorde det bra, men hade inte marginaler med i kvalet till ettan. Jag vill utveckla, både individuellt och lagmässigt, det vi byggt så här långt. Klubben har också en mycket bred ungdomsverksamhet så det finns förutsättningar, säger Lång.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons