Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Världsrekord på strandvallen

HÄLLEVIK · Har något världsrekord inom sportens värld tidigare slagits i Blekinge? Det tror inte undertecknad.
Men det var just vad som hände på Strandvallen i söndags innan matchen mellan Mjällby och Västerås började.
Nyheter • Publicerad 19 juni 2001

Världsmästaren i världsrekord i bolljonglering med en fotboll gjorde det.

Tomas Lundman från Märsta norr om Stockholm och tillhörande Upplands län slår världsrekord på löpande band.

Annons

– Det jag slog på Strandvallen i liggande ställning var mitt nummer 272, nog har det blivit några. Kul om jag var den förste i ert län som slog ett världsrekord. Det gläder mig.

> Sex minuter och 27 sekunder

– Faktiskt var jag på en fotbollsskola i Nättraby och slog mitt eget rekord i onsdags men då fanns bara en erkänd domare närvarande så det rekordet godkänns ej, det måste vara två. Men jag hade ändock slagit rekordet på Strandvallen. säger Tomas.

Tomas Lundman låg i sex minuter och 27 sekunder på gräsmattan och höll bollen i luften med höger och vänsterfoten.

– Det blir cirka 1 100 tillslag. I lördags slog jag världsrekord i Helsingborg med sex minuter och 26 sekunder. Stående har jag hållit bollen i luften två normala arbetsdagar det vill säga 16 timmar i ett sträck.

– Bara med huvudet har jag hållit på i sju och en halv timme. I samtliga har jag världsrekord och är inskriven i Guiness rekordbok. Även snabbast är jag, på 30 sekunder har jag hunnit med 140 tillslag det gör 4,8 tillslag i sekunden, berättar Tomas.

> Klär av och på sig med boll

Tomas åker runt och visar upp sina konster, han kan både klä av sig och på sig med bollen i luften. På frågan hur duktig han var som fotbollsspelare kom svaret.

– Jag tyckte fotbollen började bli för brutal och är man då en tekniker åker man på mycket stryk. Jag spelade som ung i division III men hoppade snart av. Nu trivs jag att åka runt och visa upp mina konster, avslutade Tomas som under sommarhalvåret har ett mastigt program.

Nisse Göransson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons