Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nya USA-sanktioner mot Venezuela

USA riktar ytterligare sanktioner mot Venezuela och vad det amerikanska finansdepartementet beskriver som ett valutaväxlingsupplägg som kommit korrupta politiker och regeringstjänstemän till gagn.(TT)
Publicerad 8 januari 2019

USA riktar ytterligare sanktioner mot Venezuela och vad det amerikanska finansdepartementet beskriver som ett valutaväxlingsupplägg som kommit korrupta politiker och regeringstjänstemän till gagn.

Bland de sju personer som är föremål för sanktionerna finns den tidigare finansministern Claudia Diaz och mediemogulen Raúl Antonio Gorrín. Den senare ska enligt USA ha mutat sitt lands finansdepartement för att det ska genomföra illegala valutaväxlingar.

Annons

"Personer inom den venezuelanska regimen har plundrat miljarder dollar från Venezuela medan det venezuelanska folket lider", säger USA:s finansminister Steven Mnuchin i ett skriftligt uttalande.

Tidigare i höstas dömdes Claudia Diaz föregångare på finansministerposten, Alejandro Andrade, till tio års fängelse i USA för att ha tagit emot över en miljard dollar i mutor inom samma upplägg.

Venezuela svarar med att dra USA inför världshandelsorganisationen WTO, där landet hävdar att det senaste årets sanktionsrundor strider mot internationella handelslagar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons