Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Avantgardet åker på vårturné

Avantgardet ger sig ut på Sverigeturné i vår och besöker tio svenska städer med start i Östersund i februari. Senaste albumet "Alla känner apan" släpptes i fjol och har genererat två Grammisnomineringar. Eftersom bandet har turnerat även under hösten har de fått tillfälle att testa de nya låtarna på publiken.(TT)
Publicerad 14 januari 2019

Avantgardet ger sig ut på Sverigeturné i vår och besöker tio svenska städer med start i Östersund i februari. Senaste albumet "Alla känner apan" släpptes i fjol och har genererat två Grammisnomineringar.

Eftersom bandet har turnerat även under hösten har de fått tillfälle att testa de nya låtarna på publiken.

Annons

"Vi visste att de nya låtarna skulle funka väldigt bra live tillsammans med vår publik, men att det skulle bli sånt här gensvar hade vi aldrig vågat drömma om. Och det kommer bara bli ännu finare och roligare att ge sig ut nu när skivan har fått snurra lite extra", säger sångaren Rasmus Arvidsson i ett pressmeddelande.

Avantgardet debuterade 2016 och har hyllats för sina tre skivor med låtar med texter om missbruk och utanförskap.

Turnéplan: 14/2 Östersund, 15/2 Umeå, 16/2 Västerås, 14/3 Lund, 15/3 Skövde, 16/3 Karlstad, 22/3 Norrköping, 23/3 Nässjö, 29/3 Eskilstuna, 30/3 Borlänge.

Rättat: I en tidigare version fanns inte Norrköping och Lund med i turnéplanen, och Eskilstunaspelningen hade fått fel datum.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons