Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Baldacci byter till kvinnligt perspektiv

Han har sålt mer än 100 miljoner exemplar av sina böcker om Amos Decker, John Puller och andra hjältar. Nu kommer 58-årige författaren David Baldaccis första bok med en kvinnlig huvudperson - FBI-agenten Atlee Pine i "Lång väg till rättvisa".(TT)
Publicerad 1 januari 2019
””

Kidnappad av seriemördare

När Atlee Pine var barn kidnappades hennes tvillingsyster av en känd seriemördare. Händelsen har satt sina spår hos FBI-agenten med ensamt ansvar för nationalparken Grand Canyon. Där leder en slaktad åsna henne in i ett fall som snart pekar på en konspiration mot landets säkerhet - där främmande makter samarbetar med högt uppsatta personer inom den amerikanska statsförvaltningen. Kan man se det som likheter med dagens verklighet?

””
Annons

Trump frustrerar

Baldacci har tät kontakt med verklighetens FBI-agenter, för att hålla sig uppdaterad om deras jobb. Han säger att de han har talat med är oerhört frustrerade över Trumpadministrationens avståndstagande från den egna säkerhetstjänsten, nu senast när presidenten verkade tro mer på Saudiarabiens ledare än på FBI.

””

Att efter dussintals böcker med manliga huvudpersoner nu satsa på en kvinnlig innebar vissa utmaningar, medger Baldacci.

””

"Det kan döda dig"

Baldacci gör noggrann research även när det gäller de ställen där hans böcker utspelas. Inför "Lång väg till rättvisa" tillbringade han mycket tid i Grand Canyon.

””

Hittills har Baldacci skrivit över 40 böcker. Han säger att han älskar det, att han inte ser skrivandet som ett jobb. "Det är tufft, men det är kul", konstaterar han.

Nästa bok blir en thriller om Amos Decker, men inom en snar framtid får läsarna också återse Atlee Pine. Samtidigt har filmmakaren Gary Oldmans bolag köpt rättigheterna till Baldaccis böcker om John Puller - det finns planer på att göra en tv-serie för Fox TV.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons