Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Frans om sin paus: "Allt blev så komplicerat"

Frans sade nej till grejer som andra tonåringar skulle ropa ja till - i stället valde han skolan, att hitta riktningen och att mogna efter sin succé i Melodifestivalen. Nu är han redo för sin andra comeback och siktar på att nå långt i decennier.(TT)
Publicerad 10 januari 2019
””
””

"Who's da man" - det som kallas Zlatan-låten - gjorde honom känd som sjuåring och tio år senare slutade han på en femteplats i Eurovision Song Contest med sparsmakade "If I were sorry". Sedan dess har det inte hörts så mycket från den i dag 20-årige Ystadsonen. Omgiven av skivbolagets råa tegelväggar vid Stortorget i hemstaden har han under åren suttit med gitarren i soffan - tillsammans med managern, vännen och producenten Fredrik Andersson vid pianot - för att jobba fram ny musik. I veckan släpps den nya singeln "One floor down".

””

Viktig mognad

Annons

Musikpausen efter Melodifestivalen 2016 var inplanerad redan innan Frans ställde sig på scenen i deltävlingen i Gavlerinken. Oavsett utgång i musiktävlingen var såväl managern som Frans på det klara med att det naturvetenskapliga programmet i Ystad skulle fullföljas hela vägen till studenten.

””

Att stå fast vid planen på en rejäl paus har samtidigt kantats av påtryckningar och inviter utifrån. "If I were sorry" blev en hit utanför landets gränser och med det öppnades dörrar.

””

Artistlivet, framför allt spelningarna, gav också mersmak för Frans själv. Men han beskriver ändå att den andra känslan, att fokusera mer långsiktigt och mogna, var starkare.

””

Stöd från tvillingsystern

Kniviga beslut som många andra 17-åringar slipper var samtidigt något som skulle tacklas, förklarar han.

””

Här är ett exempel på hur ett vägval kunde se ut för Frans för några år sedan.

””

Vänner, managern och familjen har varit stöttepelare under åren där Frans lagt tid på att hitta sin musikaliska riktning. En person som betyder extra mycket när det känns pressande är tvillingsystern Filippa.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons