Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Netflix vädjar: Sluta med farliga leken

Tv-jätten Netflix har gått ut med en vädjan till sina tittare om att sluta ägna sig åt en ny nätfluga - den så kallade "Bird box"-utmaningen. Den går ut på att apa efter Sandra Bullocks rollfigur i Susanne Biers skräckfilm "Bird box" genom att navigera sin omgivning med förbundna ögon.(TT)
Publicerad 3 januari 2019

Tv-jätten Netflix har gått ut med en vädjan till sina tittare om att sluta ägna sig åt en ny nätfluga - den så kallade "Bird box"-utmaningen.

Den går ut på att apa efter Sandra Bullocks rollfigur i Susanne Biers skräckfilm "Bird box" genom att navigera sin omgivning med förbundna ögon. Aktiviteten har gett upphov till flera virala snubbelklipp på sociala medier, men nu uppmanar Netflix, som producerat filmen, folk att sluta.

Annons

"Snälla skada inte er själva med den här 'Bird box'-utmaningen. Vi vet inte hur det startade, och vi uppskattar kärleken, men 'Boy' och 'Girl' (Bullocks barn i filmen) har bara en önskan för 2019 och det är att ni inte hamnar på sjukhus på grund av memes", skriver tv-tjänsten på Twitter.

"Bird box" hade premiär i december. I filmens handling tvingas rollfigurerna bära ögonbindel, eftersom människor begår självmord om de får syn på en sorts onda monster.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons