Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nytt publikrekord för Liljevalchs

2018 blev ett lyckosamt år för Liljevalchs i Stockholm. Konsthallen lockade 340 902 besökare till de fyra utställningarna och två mässorna och lyckades därmed slå ett nytt publikrekord. Lagom till fjolårets traditionella vårsalong i januari flyttade institutionen tillbaka i det rosa huset på Djurgården.(TT)
Publicerad 9 januari 2019

2018 blev ett lyckosamt år för Liljevalchs i Stockholm. Konsthallen lockade 340 902 besökare till de fyra utställningarna och två mässorna och lyckades därmed slå ett nytt publikrekord.

Lagom till fjolårets traditionella vårsalong i januari flyttade institutionen tillbaka i det rosa huset på Djurgården. Sedan dess har konsthallen bland annat ställt ut gipsgjutningar av arkitekten Petra Gipp och sovjetisk affischkonst från 1920-talet.

Annons

Men det var Lars Lerins sommarutställning som blev årets stora publikmagnet. Trots det soliga och varma vädret tog sig 189 347 besökare till Djurgården för att beskåda akvarellmålningarna, vilket är den näst högsta siffran i Liljevalchs 102-åriga historia, enligt konsthallen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons