Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Alfridadrabbade får vänta längre på elen

Prognoserna för när de som blivit strömlösa, framför allt i Roslagen, efter stormen Alfrida håller inte. Vattenfall meddelar nu att även kunder på fastlandet kan få vänta till den 25 januari innan strömmen är tillbaka.(TT)
Publicerad 10 januari 2019

Arbetet med att reparera elnätet efter stormen Alfridas härjningar fortsätter med oförminskad styrka. Men i takt med att problemen åtgärdas upptäcks också nya fel, skriver Vattenfall i ett pressmeddelande.

Prognosen är nu att kunder som bor på fastlandet kommer att få elen tillbaka någon gång mellan den 15 och 25 januari. För kunder på öar utan fast förbindelse är prognosen fortfarande att elen är tillbaka senast den 25 januari.

Annons

Svåra skador

På torsdagen hade 8 300 kunder elavbrott i de stormdrabbade områdena, de flesta i Norrtälje kommun.

””

Hon berättar att omkring 500 personer arbetar i fält med att röja träd, resa nya elstolpar, skarva och sätta upp nya elledningar och byta ut trasiga nätstationer och trasiga komponenter.

””

På presskonferensen var även Eva Vitell från Vattenfalls marknadsavdelning med för att berätta vad som görs för att informera alla strömlösa kunder.

””

Stoppar stabsläge

De mest positiva signalerna gällande avbrottet kommer från räddningstjänsten i Norrtälje som upplever att läget har normaliserats.

””

Badhus och brandstationer som hållit öppet för kommuninvånare som behövt duscha, värma sig, hämta vatten eller ladda elektronik kommer fortsätta med det fram till och med måndag. Men räddningstjänsten överväger att gå ur stabsläge på fredagen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons