Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ännu en dag utan el i Alfridas spår

Kallduschar, stängda skolor och frukost till levande ljus. Tusentals hushåll i Stockholms län vaknade upp till ännu en dag utan ström efter stormen Alfridas framfart. Enligt preliminära besked från Vattenfall väntas strömmen vara tillbaka tidigast på torsdag kväll.(TT)
Publicerad 3 januari 2019
””

Besvikna badare får beskedet i dörren av Gustavsbergsbadets vd Elisabeth Strömberg.

Badhuset som ligger strax utanför Gustavsbergs centrum drabbades värre av stormen då elförsörjningen där är sämre än inne i tätorten. Badhuset stängdes på onsdagen och förblir stängt tills strömmen är tillbaka. Eftersom ventilationen inte fungerar utan ström hålls dörrarna till simhallen öppna. Det ryker från bassängerna när vattenångan möter den kalla luften.

Annons

En normal vardag under jullovet besöks badet av cirka 1 500 personer, vilket innebär en förlust på cirka 150 000 kronor om dagen när badet hålls stängt, berättar Elisabeth Strömberg.

Längsta strömavbrottet hittills

I bostadsområdet Ösby Grind möter vi Maria Sundström som börjat dagen med en kall dusch före hundpromenaden. Strömmen försvann vid fyratiden på onsdagsmorgonen och beräknas vara tillbaka först på fredagskvällen.

””

Under de 29 år hon bott i området har hon vant sig vid återkommande strömavbrott.

””

På Ingarö någon mil längre söderut hålls skolan i Lemshaga stängd på grund av strömavbrottet.

””

Omfattande skador

Eftersom det fortfarande är jullov är det bara de elever som är anmälda till fritidsverksamheten som berörs, säger Jill Sterner och tillägger att det är svårt att nå ut till alla föräldrar då många har strömavbrott även i hemmen och därför är svåra att nå.

Skolan har tidigare drabbats av strömavbrott men det är första gången man beslutat att hålla stängt.

Enligt Lee Gidlöf, kommunikationschef på Vattenfall Eldistribution, är skadorna på elnätet mycket omfattande. Framför allt rör det sig om träd som fallit på elledningar. Även elstolpar har knäckts och i vissa fall ligger delar av elnätet hamnat på marken.

””

Enligt den senaste prognosen väntas strömmen vara tillbaka tidigast i kväll.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons