Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Luktande kor inget att klaga på

Flugor, bjällror och luktande kor. Det var för mycket för en person i Småland som klagade hos kommunen på sin granne, skriver Smålandsposten. Den klagande stördes enligt sin anmälan på att lantbrukaren på tomten bredvid hade bjällror på sina kor, djur som dessutom luktade illa och förde med sig flugor.(TT)
Publicerad 4 januari 2019

Flugor, bjällror och luktande kor. Det var för mycket för en person i Småland som klagade hos kommunen på sin granne, skriver Smålandsposten.

Den klagande stördes enligt sin anmälan på att lantbrukaren på tomten bredvid hade bjällror på sina kor, djur som dessutom luktade illa och förde med sig flugor. Att lantbrukaren spred gödsel på sina åkrar inför plöjning var ytterligare ett irritationsmoment.

Annons

Miljö- och byggnadsförvaltningen i kommunen inspekterade gården och hörde de det plingande ljudet från bjällrorna, som togs bort. Men i övrigt hittades inget att anmärka på. Länsstyrelsen ansåg dock att kommunen behövde utreda förhållandena ytterligare, men inte heller följande inspektioner resulterade i några åtgärder.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons