Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Olsson till Krasnodar för jättesumma

Kristoffer Olsson lämnar AIK för ryska Krasnodar. Försäljningen är en av de dyraste någonsin i fotbollsallsvenskan. "Jag har haft två fantastiska år i AIK och har utvecklats väldigt mycket under denna tid, både som fotbollsspelare och som människa.(TT)
Publicerad 7 januari 2019

"Jag har haft två fantastiska år i AIK och har utvecklats väldigt mycket under denna tid, både som fotbollsspelare och som människa. Att även få vara med och vinna SM-guld gör att det inte kan bli bättre. Jag kommer för evigt att vara otroligt tacksam för möjligheten som jag fick i AIK", säger Olsson till AIK:s hemsida.

Expressen, som avslöjade nyheten, skriver att prislappen landar på 50 miljoner kronor.

Annons

Om summan stämmer är försäljningen av mittfältaren den tredje dyraste någonsin i allsvenskan. Enligt tidigare obekräftade uppgifter är det bara Alexander Isak (från AIK till Borussia Dortmund 2017) och Zlatan Ibrahimovic (från Malmö FF till Ajax 2001) som har gått för mer pengar, skriver Fotbollskanalen.

Enligt AIK får klubben mellan 20 och 40 miljoner kronor för 23-åringen efter att agentarvoden och andra försäljningskostnader betalats.

"Verksamheten på Karlberg har genererat i att AIK har köpt, utvecklat och nu sålt Kristoffer Olsson. "Koffe" har gett oss sportslig framgång och nu också ekonomiska medel att fortsätta utveckla klubben med. Vi önskar honom all lycka och välkommen åter i framtiden", säger sportchefen Björn Wesström.

I Krasnodar blir Olsson lagkamrat med landslagskollegan Viktor Claesson. Olsson tackade nej till landslagets januariturné för att förbereda sig för en eventuell flytt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons