Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Djurgården bröt dystra sviten

Djurgårdens dystra förlustsvit bröts när laget på bortais kunde besegra Skellefteå med 3-1. Med stort hjärta och en enorm arbetsinsats kunde Stockholmslaget ta sin andra trepoängare på tio matcher. - Självklart är jag nöjd med resultatet, sade tränaren Robert Ohlsson.(TT)
Publicerad 10 januari 2019

Matchen blev en rejäl kraftmätning mellan två lag som till varje pris ville undvika ännu en förlust.

För så här långt har säsongen varit en besvikelse för båda lagen, topptippade som de var.

Annons

Djurgården hade sex raka bortaförluster bakom sig och saknade nu dessutom avstängde Dick Axelsson och korsbandsskadade Gustav Possler.

Snabba mål

Skellefteå inledde matchen med en virvlande offensiv, pressade tillbaka gästerna och fick också utdelning i form av mål efter 4.49.

Framspelad av nytillskottet Tim Söderlund kunde Edwin Hedberg skjuta ett handledsskott som Djurgårdsmålvakten Adam Reideborn inte klarade av att hålla.

””

Stockholmslaget har en nattsvart period bakom sig. Förstakedjan som dominerade SHL i början av serien har inte fått spelet att fungera på länge och sedan slutet av november hade Djurgården bara kasserat in en enda trepoängare.

Nu var man fast beslutna att ändra på den saken.

””

Redan en dryg minut efter Skellefteås ledningsmål stod det 1-1 på resultattavlan. Josefsons kedjekompis Jakob Lilja ligger tvåa i poängligan men har knappt producerat alls på slutet.

Nu visade Lilja vad han kan med en fin passning till Emil Bemström som prickade krysset på Djurgårdens allra första skott i matchen.

Lagets tredje skott i matchen kom efter tio minuters spel och betydde mål på nytt. Ännu en gång var det ett tveksamt agerande av Skellefteå som låg bakom Henrik Erikssons ledningsmål.

Difs aggresivitet avgjorde

Annons

Skellefteå fortsatte att dominera spelmässigt men Djurgårdens aggressiva och effektiva försvarsspel över hela banan blev för mycket för hemmalaget.

Men hemmatränaren Tommy Samuelsson var nöjd med det mesta, utom resultatet:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons