Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ny sprintsuccé: "Precis som vi ville ha det"

Tre svenskor på pallen individuellt och dubbelseger i stafetten i Dresden. Sverige dominerar sprinten i världscupen. - Det är väl jävligt stort tycker jag, säger Maja Dahlqvist efter en historisk helg för de svenska sprintdamerna. Svensk sprintåkning på damsidan mår ypperligt.(TT)
Publicerad 13 januari 2019

Svensk sprintåkning på damsidan mår ypperligt.

Det går inte att säga annat efter att Sverige, dagen efter en trippel (Stina Nilsson, Maja Dahlqvist, Jonna Sundling) på pallen i den individuella sprinten, kom etta med förstalaget och tvåa med andralaget i sprintstafetten i Dresden.

Annons

TT: Har svensk sprintåkning någonsin haft en lika bra världscupshelg?

””

"Väldig trygghet"

Nilsson, för ovanlighetens skull i rollen som första startande i laget, krattade för segern när hon gav Maja Dahlqvist en ledning efter att ha spräckt upp fältet inför sistasträckan.

””
””

TT: Var det ändå nervöst när du lämnade över till Dahlqvist?

””

Trivs i Dresden

Maja Dahlqvist gick i liknande tankebanor när hon tog över stafettpinnen.

””

En krånglig, och dagen till ära ganska grön och gräsbefläckad, bana till trots var det en stadsbana som Dahlqvist kände väl till efter att ha vunnit sprintstafetten i staden även i fjol, då med Ida Ingemarsdotter.

Att släppa förbi norska förstalagets ankare Maiken Caspersen Falla på vägen mot avgörandet fanns med i den taktiska beräkningen. För när Dahlqvist senare tog tillbaka ledningen, en bit från mål, så släppte hon den aldrig igen.

””

Norsk herrdubbel

Bakom succéduon tog Ida Ingemarsdotter och Jonna Sundling i det svenska andralaget andraplatsen efter målfoto. Det norska förstalaget kom trea med USA på fjärdeplatsen.

Annons

På herrsidan valde Sverige att lämna de flesta A-landslagsåkarna hemma efter Tour de Ski och gav chansen åt några nya namn. Gustaf Berglund och Johan Häggström tog sig till finalen i sprintstafetten och höll sig väl framme tills Berglund föll på den näst sista sträckan. Svenskarna slutade åtta. Det blev norsk dubbelseger.

Det andra svenska laget med Gustav Nordström och Teodor Peterson slogs ut i semifinal.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons