Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Firar 100 med att ge 100 i "svenskbacken"

Det har blivit många nära och nästan genom åren. Men Anna Swenn-Larsson ger inte upp sin strävan efter det som ska bli någon gång. Fullträffen, den hon saknar. - Jag försöker att inte tänka så mycket på det. Den får komma när den kommer, säger hon.(TT)
Publicerad 7 januari 2019

Det är drygt åtta år sedan Anna Swenn-Larsson i Courchevel debuterade i den alpina världscupen. 19 år gammal kom hon 26:a i slalomen och tog sina första poäng.

De vanliga epiteten klistrades på tonåringen.

Annons

Talang. Framtidslöfte.

100:e starten

Under elljusen i Flachaus slalom gör Swenn-Larsson, nu 27 år, på tisdagskvällen sin 100:e start i den alpina världscupen. En milstolpe i en karriär som å ena sidan inte går av för hackor, men som å andra sidan inte gett henne många av där stunderna som alla elitidrottare strävar efter. 25 gånger har hon varit bland de tio bästa i slalom, tre gånger bland de fem främsta - men bara en gång på prispallen.

Det är snart fem år sedan hon klev upp som trea i Åre.

TT: Hur tänker du kring den där segern du saknar?

””

Stabila placeringar

Tendensen den här säsongen - som kröns med VM i just Åre i februari - är lovande. 6-7-12-7-6-6 är placeringarna i vinterns slalomtävlingar i världscupen.

””

Just Flachau gillar Swenn-Larsson. Där har hon kommit fyra en gång och sjua två gånger. Frida Hansdotter trivs ännu bättre. Här har den regerande olympiska mästarinnan vunnit två gånger och fått kliva upp på pallen sju år i rad. 2-2-1-3-2-1-3 är den imponerande sviten.

Men det är inte helt säkert att Hansdotter startar. Hon dras med sviterna efter en magsjuka.

””

Och att köra på kvällen gillar hon.

””
Annons

Kamp om VM-platserna

Förutom Swenn-Larsson och troligen Hansdotter kommer Ylva Stålnacke, Emelie Wikström, Sara Hector, Magdalena Fjällström, Charlotta Säfvenberg och Sara Rask till start. Kampen om de två VM-platserna bakom givna Hansdotter och Swenn-Larsson går vidare.

Snön faller rikligt över Flachau men någon fara för tävlingen ska det inte vara enligt Swenn-Larsson.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons