Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dyster svensk insats i Zagrebs slalom

André Myhrer pratade om att det skulle gå fort i världscupslalomen i Zagreb. Det gjorde det. Men inte för honom. På nya tävlingsskidor gick det snarare runt, knackigt och på tok för långsamt.(TT)
Publicerad 6 januari 2019

Den regerande olympiske mästaren hamnade nästan tre sekunder bakom Marco Schwarz, österrikaren som ledde inför det andra åket.

Och som om det inte var illa nog:

Annons

Myhrers tid räckte inte ens för att slå sig in bland de 30 bästa som fick köra det andra åket. Den svenske veteranen får sortera in den första tävlingssöndagen 2019 under misslyckanden i den numera tjocka loggboken. Hans redan tunga säsong blev ännu tyngre.

””

Mental örfil

Rytmen stördes tidigt av ett slag, farten blev lidande av att det tekniska utförandet på de nya skidorna inte nådde upp i nivå.

Då är slalom en oförlåtlig sport.

2,71 sekunder efter Schwarz och 2,29 bakom trean Manuel Feller är i sammanhanget enorma avstånd. Och förstås en rejäl mental örfil med tanke på hur André Myhrer resonerade kort före starten.

””

Hirscher visade klass

Marcel Hirscher, de senaste årens suverän och totalledare i den alpina världscupen, var tvåa inför det andra åket - och det trots en rejäl miss. Mästaren bjöd på en uppvisning när det verkligen gällde, tog femte segern i Zagreb, den 30:e i slalom och den 64:e i världscupkarriären.

Marco Schwarz, sist ut, grenslade. Fransmannen Alexis Pinturault körde in som tvåa och Manuel Feller höll sin tredjeplats.

Mattias Hargin tog sig ned bland de 30 bästa som fick bege sig upp till startbåset när det drog ihop sig till det andra åket.

Totalt 2,34 efter Hirscher och 16:e plats... nej, det var inte alls i linje med vad han kan och vill.

””
Annons

Kristoffer Jakobsen, tredje svensk till start, var inte i närheten av att kvala in till det andra åket.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons