Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mäktig hemmahyllning till Tobias Forsberg

Mitt i matchen mellan Leksand och AIK - i första periodens 19:e minut - reste sig publiken i Leksands fullsatta hemmaborg. Alla lyfte sina halsdukar, kryddat med ropen "Kämpa Tobbe! ". Det var en hyllning till Tobias Forsberg, som skadade sig allvarligt på annandagen.(TT)
Publicerad 4 januari 2019
””

Det var en mäktig manifestation, som säkert gjorde att flera av spelarna tappade skärpan på isen. Samtidigt speglar detta det som många i dag känner i Leksand och Hockeysverige.

Respekterar familjen

””
Annons

Därför stod publiken upp i den 19:e minuten, lyfte sina halsdukar och ropade "Kämpa Tobbe!" Att det blev den 19:e minuten beror på att Tobias har tröjnummer 19.

Allvarlig skada

Tobias Forsberg föll olyckligt med huvudet mot sargen i hemmamatchen mot Almtuna på annandag jul. Nu var det första hemmamatchen för Leksand sedan olyckan.

Senaste bulletinen från Tobias Forsbergs manager Michael Reander inleds såhär:

"Tobias är på ett bra ställe och får den bästa vård och stöttning han kan få. Skadan är allvarlig och det kommer därför att dröja innan mer information om Tobias hälsa kommer att kunna ges. Precis som tidigare är det viktigaste för Tobias just nu att få lugn och ro samt att all hans kraft och energi kan läggas på återhämtning tillsammans med sina närmaste."

TT

Annons
Annons
Annons
Annons