Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Medaljjakt i Anderssons tolfte mästerskap

Det har gått 16 år sedan VM-debuten. Nu ger sig Kim Andersson ut på ny jakt efter en medalj som han fortfarande inte har. - Vi har tillräckligt med kvalitet för att göra de andra lagen nervösa, säger 36-åringen.(TT)
Publicerad 10 januari 2019

Kim Andersson mästerskapsdebuterade 2003, i det sista världsmästerskapet under "Bengan Boys"-eran. Året innan hade Sverige tagit EM-guld, men i VM hamnade Sverige bara på 13:e plats. Ystadpågen hade kommit till ett landslag på nedgång och i dag - efter totalt elva VM, EM och OS - är silvret från de olympiska spelen i London 2012 den enda mästerskapsmedaljen i Kim Anderssons prisskåp.

Att Sverige ser ut att kunna vara på väg emot en ny storhetstid var en av lockelserna när Andersson valde att göra comeback i Blågult ännu en gång.

””
Annons

Premiär mot Egypten

Fredagens VM-premiär mot Egypten i Köpenhamn blir Kim Anderssons 230:e landskamp. Andersson visade glimtar av sitt breda handbollsregister i det första av genrepen mot Ryssland, men gjorde en desto blekare insats i det andra mötet. Det mesta tyder på att stjärnan inleder på bänken och att Albin Lagergren startar som högernia, i så fall inga konstigheter för Andersson.

””

Sverige har guldtippats

EM-silvret förra året och comebackerna från Andersson, Kim Ekdahl Du Rietz och Andreas Nilsson har skruvat upp förväntningarna på Sverige. SVT:s handbollsexpert Magnus Grahn har till exempel tippat att Sverige vinner VM-guld, men Kim Andersson är inte sen att räkna upp flera tuffa konkurrenter.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons