Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Solskjærs succé fortsatte mot Tottenham

Motståndet var det tuffaste hittills. Men Manchester United under Ole Gunnar Solskjær fortsätter att imponera. 1-0 borta mot Tottenham var ännu ett styrkebesked. - Det här är det äkta Manchester United, säger målvakten David de Gea i Viasats sändning.(TT)
Publicerad 13 januari 2019

Segern var den engelska fotbollsklubbens sjätte raka sedan norrmannen Ole Gunnar Solskjær tog över som tränare efter José Mourinho i december. Men Cardiff, Huddersfield, Bournemouth, Newcastle och Reading i all ära - ligamötet med Tottenham var den första rejäla värdemätaren för laget som hade så stora problem före tränarbytet.

Och Manchester United visade att man i nuläget håller även mot riktigt bra motstånd.

Annons

Rashford målskytt

””

Framför allt tre spelare låg bakom segern.

Nämnda Rashford var den som distinkt tryckte in segermålet, matchens enda, i den 44:e minuten. Engelsmannens avslut var hårt, lågt och perfekt placerat tätt intill den bortre stolpen. Paul Pogba var den som gav Rashford friläget. Efter en misslyckad krossboll av Tottenhams Kieran Trippier hamnade bollen hos den franska mittfältaren. Från sin position på egen planhalva tittade han knappt upp men slog ändå en perfekt långboll diagonalt över hela Tottenhams lag och friställde Rashford till höger i straffområdet.

Strålande de Gea

Och så David de Gea. Frågan är om inte den spanska målvaktens insats var allra mest matchavgörande. Framför allt i den andra halvleken öste Tottenham på och skapade den ena vassa målchansen efter den andra. Men det spelade ingen roll vad Dele Alli, Harry Kane och Toby Alderweireld än hittade på - de Gea räddade allt och säkrade tre poäng till gästerna. I andra halvlek gjorde han hela elva räddningar.

””

Han medger att bytet till Ole Gunnar Solskjær har gjort stor skillnad.

””

1-0-segern innebär att Manchester United går upp på 41 poäng, lika många som tabellfemman Arsenal. Tottenham är fortsatt trea på 48 poäng, nio bakom serieledande Liverpool.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons