Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nilsson överlägsen i sprinten: "Väldigt bra"

Stina Nilsson krossade än en gång allt motstånd. På nyårsdagen vann hon sin andra sprint i Tour de Ski i överlägsen stil. - Jag hade en väldigt bra dag, säger hon.(TT)
Publicerad 1 januari 2019

Stina Nilsson visade sin klass redan i kvalet i schweiziska Val Müstair där Tour de Skis tredje etapp, den andra sprinten, avgjordes under nyårsdagen.

Nilsson var drygt sekunden före tvåan Ingvild Flugstad Østberg, Norge, och gav inte heller senare under tävlingen någon motståndare chansen.

Annons

25-åringen var långt, långt före alla motståndare i såväl kvartsfinalen som i den tuffa semifinalen och bottennappet och 39:e platsen från distansloppet häromdagen kändes avlägset.

"Banorna passar"

Inte heller i finalen fanns det någon som var i närheten av att hota svenskan som avstannande gick i mål som etta för tredje gången i rad i en världscupsprint.

””

När andra talade om hur tuff banan och det höga höjden var, såg det i stället retfullt lätt ut för Nilsson.

Hon menar att skenet bedrar, men säger också att hennes nuvarande form i fristilssprint ger henne stora fördelar under heaten.

””

Under onsdagen väntar den fjärde och sista etappen för Nilsson som planenligt kommer att avbryta touren efter 10 kilometer klassiskt i Oberstdorf.

””

TT: Hur svårt är det att ladda om efter en urladdning som det blev idag?

””

Tungt för Ingemarsdotter

För Ida Ingemarsdotter, som ligger femma totalt i Tour de Ski, blev det ingen repris på pallplatsen från den första sprintetappen. Ingemarsdotter hade det kämpigt redan i kvartsfinalen men tog sig vidare som heatfyra och på tid med fem hundradelars marginal. Hon slutade sedan sist i samma semifinalheat som Nilsson.

Svenskorna Linn Sömskar och Moa Molander Kristiansen slogs ut i kvartsfinalen medan Lisa Vinsa, Maria Nordström och Mia Eriksson inte tog sig vidare från kvalet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons