Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sverige ska undvika ny premiärsmäll

EM förra året började med en blågul chockförlust. Det ska Sverige försöka undvika i VM-premiären mot Egypten i Köpenhamn. - Vi kanske kom in i EM med en liten övertro på oss själva, säger Jesper Nielsen.(TT)
Publicerad 10 januari 2019

EM slutade visserligen med ett succésilver, men började i moll när Island såg till att Sverige åkte på en skrällförlust i premiären. Nu är handbollslandslaget redo för ett nytt mästerskap och hoppas få en behagligare VM-start mot Egypten i Royal Arena, där ett par tusen svenskar dessutom väntas stötta från läktarna.

Frågetecken för Nielsen

Annons

När Sverige gjorde sitt första träningspass i VM-arenan var Jesper Nielsen en av huvudpersonerna. Den långe mittsexan planerade att vara med på stora delar av den kollektiva träningen, för första gången på nästan en vecka. Östgöten stod den gångna helgen över båda genrepen på grund av ljumskproblem och frågan är om han spelar redan i fredagskvällens premiär.

””

Vänsterljumsken, som har stört honom även under hösten i Rhein-Neckar Löwen, ska det dock inte vara någon fara med.

””

Tar inga risker

Kim Ekdahl Du Rietz, lätt fotskadad i det sista genrepet, tränade också i den danska huvudstaden medan tidigare febersjuke Hampus Wanne fanns kvar i Halmstad för att kurera sig. För förbundskapten Kristján Andrésson gäller det att matcha Sverige klokt under VM. I bästa fall - om Sverige når medaljmatcherna - väntar 10 matcher på 17 dagar och det finns ingen anledning att ta onödiga risker redan i premiären.

””

TT: Vad lärde ni er från EM-premiären i fjol?

””

Sverige är klar premiärfavorit, även om historien visar att Egypten är en motståndare som inte får underskattas.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons