Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Israel bekräftar attack i Syrien

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu bekräftar att Israel i helgen genomfört en flygattack mot en iransk vapendepå vid den internationella flygplatsen utanför Syriens huvudstad Damaskus.(TT)
Publicerad 13 januari 2019

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu bekräftar att Israel i helgen genomfört en flygattack mot en iransk vapendepå vid den internationella flygplatsen utanför Syriens huvudstad Damaskus.

"Raden av attacker den senaste tiden visar att vi är mer beslutsamma än någonsin att agera mot Iran i Syrien, precis som vi lovat", sade Netanyahu i samband med ett regeringssammanträde, enligt premiärministerns stab.

Annons

Han tillade att Israel hundratals gånger attackerat mål i Syrien tillhörande både Iran och den libanesiska shiarörelsen Hizbollah. Israel har tidigare gjort klart att man försöker hindra sin ärkefiende Iran från att rota sig militärt i Syrien - där iransk militär tillsammans med Ryssland och Hizbollah backar upp regimen - men bekräftar sällan officiellt sådana attacker.

Netanyahu syftar på en attack som skedde i fredags kväll. Den statliga syriska nyhetsbyrån Sana har rapporterat att den syriska militären skjutit ner israeliska robotar, men att en lagerlokal träffats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons