Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Madagaskar: Domstol spikar valresultatet

Det stämmer att Andry Rajoelina vann presidentvalet på Madagaskar, slår landets konstitutionsdomstol fast efter att hans motståndare i sista omgången hävdade att det fuskats.(TT)
Publicerad 8 januari 2019

Det stämmer att Andry Rajoelina vann presidentvalet på Madagaskar, slår landets konstitutionsdomstol fast efter att hans motståndare i sista omgången hävdade att det fuskats.

Häng med: Ex-presidenten Andry Rajoelina, ex-presidenten Marc Ravalomanana och den sittande presidenten Hery Rajaonarimampianina gjorde upp om makten i den madagaskiska huvudstaden Antananarivo. I den sista omgången ställdes Rajoelina mot Ravalomanana. Valrörelsen präglades av fuskanklagelser från alla håll.

Annons

Enligt det fastställda resultatet fick Rajoelina 55,7 procent av rösterna. När valkommissionen först lade fram det resultatet manade Marc Ravalomanana till protester, varpå polis fick stävja upprorsmakare med tårgas på huvudstadens gator.

Rajoelina och Ravalomanana var bägge förbjudna att delta i det förra presidentvalet 2013, med hänvisning till den sköra stabilitet som rått i landet. Denna gång såg observatörer från EU och Afrikanska unionen inga tecken på fusk.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons