Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ocasio-Cortez dansar in i kongressen

Demokraten Alexandria Ocasio-Cortez, nyligen invald i USA:s kongress som yngste kvinnan hittills, slår tillbaka mot kritikerna - med ett dansklipp. Det började med att en åtta år gammal video där Ocasio-Cortez dansar på ett tak spreds på nätet, tillsammans med hånfulla kommentarer.(TT)
Publicerad 5 januari 2019

Demokraten Alexandria Ocasio-Cortez, nyligen invald i USA:s kongress som yngste kvinnan hittills, slår tillbaka mot kritikerna - med ett dansklipp.

Det började med att en åtta år gammal video där Ocasio-Cortez dansar på ett tak spreds på nätet, tillsammans med hånfulla kommentarer. Videon, där en grupp studenter imiterar scener från populära 80-talsfilmer, spelades in på universitetet i Boston, rapporterar CNN.

Annons

Ocasio-Cortez kommenterar den gamla filmen genom att twittra ett kort klipp där hon tar några danssteg utanför sitt nya arbetsrum.

"Jag hörde att Republikanerna tycker att det är chockerande med kvinnor som dansar. Vänta bara tills de får se att även kvinnor i kongressen dansar!", skriver hon.

Ocasio-Cortez, 29, slog förra året överraskande ut partikamraten Joe Crowley i kampen om att få representera väljarna i New Yorks 14:e distrikt. Hon är uttalad socialist och gick till val på löften om införandet av allmän sjukvård och statliga jobbgarantier.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons