Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tillbaka som premiärminister i Taiwan

Taiwan har utsett Su Tseng-Chang till ny premiärminister, meddelar president Tsai Ing-Wen. Den tidigare premiärministern William Lai meddelade på torsdagen att han avgår med hela sin regering på grund av nederlaget för presidentens parti i lokalvalen för ett par månader sedan.(TT)
Publicerad 11 januari 2019

Taiwan har utsett Su Tseng-Chang till ny premiärminister, meddelar president Tsai Ing-Wen.

Den tidigare premiärministern William Lai meddelade på torsdagen att han avgår med hela sin regering på grund av nederlaget för presidentens parti i lokalvalen för ett par månader sedan.

Annons

Skarp kritik har riktats mot presidenten för hennes reformer. Hon har sagt att hon kommer att analysera valresultatet, men inte slutat förespråka taiwanesiskt oberoende gentemot Peking, som anser att Taiwan bör uppgå helt i Kina.

Su Tseng-Chang har även tidigare varit premiärminister i landet. Han utsågs 2006 av dåvarande presidenten Chen Shui-Bian.

Analytiker lyfter fram vikten för president Tsai Ing-Wen och hennes parti, reformvänliga DPP, att bygga upp ett starkt stöd för regeringens politik inför presidentvalet som ska hållas om ett år.

Rättad: I en tidigare version av denna text uppgavs fel land i rubriken.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons