Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tretton poliser dödade i attack i Myanmar

Tretton poliser har dödats och nio skadats i en attack i Myanmar (tidigare Burma), enligt armén. Attacken utfördes av buddistiska rebeller i den oroliga delstaten Rakhine i de västra delarna av landet.(TT)
Publicerad 4 januari 2019

Tretton poliser har dödats och nio skadats i en attack i Myanmar (tidigare Burma), enligt armén. Attacken utfördes av buddistiska rebeller i den oroliga delstaten Rakhine i de västra delarna av landet. Rebellerna, som går under namnet Arakan-armén, kräver ökat självstyre för den buddistiska minoriteten i delstaten.

Landets officiella nyhetsbyrå Myanmar News Agency rapporterar att hundratals rebeller stormade fyra polisposteringar i området Buthidaung efter soluppgången på fredagen, som är Myanmars nationaldag. Poliserna tvingades överge två av posteringarna.

Annons

En talesperson för Arakan-armén säger att attacken genomfördes som ett svar på en militäroffensiv mot rebellerna under de senaste veckorna.

Militären genomför nu en "upprensning" i området, enligt nyhetsbyrån.

Rakhine är samma provins varifrån hundratusentals muslimska rohingyer tvingades fly till grannlandet Bangladesh sedan militären genomfört en offensiv i området.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons