Mp överklagar Hanöbukt-beslut - efter 15 månader

Karlshamn Artikeln publicerades
Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT

Den 20 december 2016 beslutade regeringen att säga nej till det stora vindkraftprojektet Blekinge Offshore i Hanöbukten.

Det var fel, anser Miljöpartiet i Karlshamn.

Beslutet togs för 15 månader sedan, varför uppmanar ni regering att riva upp beslutet föst nu?

– Detta är inte första gången. Vi har försökt att påverka beslutet vid flera tillfällen tidigare och på många olika sätt, säger Thomas Qvarnström, (MP).

Miljöpartiet i Karlshamn anser att det finns tillräckligt med yta för försvaret att öva på och att det skulle var en fördel ur säkerhetssynpunkt om Sverige kunde öka sin självförsörjningsgrad när det gäller energiproduktionen genom vindkraftsparken då de anser att klimatförändringarna är framtidens största säkerhetshot.

– Vindkraftverken behövs. Militären vill inte att vindkraftverken ska anläggas just på den utpekade platsen. Anledningen är hemligt, det är ett svagt skäl, säger Thomas Qvarnström som tillsammans med sina partimedlemmar i Karlshamn uppmanar regeringen till att riva upp sitt tidigare beslut.

Tror du att ni får gehör?

– Militären har medvind i Sverige just nu, det kan bli svårt men vi anser att det vore det rätta, säger Thomas Qvarnström.