1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Försvunnen man inte med på bussbilder

Den man som är försvunnen efter en match med KHK i lördags eftermiddag misstänktes ha setts av en busschaufför under natten då han försvann, men efter att ha granskat en övervakningsfilm visade det sig vara felaktigt.
Polis ska nu begära ut en övervakningsfilm från den buss där den försvunne mannen kan ha setts.

En busschaufför trodde sig ha sett den försvunne mannen vid Silleboda busshållplats vid 3.30-tiden under natten mot söndag.

Polis begärde därför ut filmen från bussens övervakningskamera för att säkerställa att det verkligen är rätt person, uppger jourhavande befäl Michael Hesselberg till Sydöstran. Något det senare skulle visa sig inte vara.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Polisen har även pejlat mannens mobil, som visar att han var uppkopplad till en mobilmast mellan Skavkulla och Sjuhalla vid 20-tiden på lördagen. Den mobilmasten täcker dock även området vid NKT Arena där mannen senast sågs med säkerhet.

– Det kan vara på NKT Arena som han senast var uppkopplad till den masten, mobilpejling är ett lite trubbigt verktyg. Mobilen kan dessutom ha förflyttat sig långt sedan sist den var uppkopplad och vi vet att hans mobiltelefon är urladdad, säger Michael Hesselberg.

Polisen letade under natten till måndag efter den försvunne mannen med polishundar i området där mannens mobil pejlades. Dock utan resultat.

Polisen har ingen planerad sökinsats efter mannen under måndagen.

– Det är enligt ett beslut från polisen i Malmö och har att göra med att vi inte misstänker något brott bakom försvinnandet, säger Hesselberg.

Ett annat tips från allmänheten som polisen har fått in är att en person iklädd KHK-tröja ska ha setts i Nättraby på lördagskvällen, men om det rör sig om den försvunne mannen är inte alls säkert, enligt Michael Hesselberg.

Missing people genomförde under natten till måndag en akut sökinsats efter mannen i Nättraby och området runt Rosenholm där NKT Arena ligger, med fokus kring Silletorpsån. Inte heller då gjordes det några fynd kopplade till försvinnandet.

I dag planerar man att köra nästa sök klockan 14.00 som även denna gång utgår från Nättraby Goif:s klubbstuga.

Polisen är väldigt intresserad av tips från allmänheten angående försvinnandet.

– Om man vet något eller tror sig ha sett något får man gärna kontakta oss på polisen på 114 14, säger Hesselberg.

Läs mer

Karlskrona

Trafik: Renovering av bro påverkar trafiken

Köbildning kan uppstå.

Karlskrona

Nu slås portarna upp för tivoli

Kommer att hålla till i hamnen.

Sport

Repris: Färjestaden–Sjöstaden, 5 augusti

Vi direktsände premiären i damettan

Sport

Bryter med KHK för spel i allsvenskan

Här är klubben han hamnar i

Karlskrona

Larm: Köksfläkt började brinna i lägenhet

SOS larmar.

Ronneby

Blekinge: Då börjar SAS flyga från Ronneby igen

Har inte flugit sedan april månad - och nya Air Leap utökar sin trafik.