1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Tredje dödsfallet kopplat till smittspridning på kirurgavdelning

Blekinges femte dödsfall i coronaviruset smittades sannolikt på kirurgavdelningen.
Det är det tredje dödsfallet som kopplas till smittspridningen på kirurgavdelningen.
– Det är naturligtvis tungt, säger smittskyddsläkare Bengt Wittesjö.
Smittskyddsläkare Bengt Wittesjö
Foto: Mattias Mattisson

På måndagen bekräftade Region Blekinge att ytterligare en Blekingebo har avlidit till följd av coronaviruset. Det handlar om en äldre kvinna som vårdades på kirurgavdelningen, avdelning 49, under smittspridningen på avdelningen tidigare i vår. Kvinnan smittades därmed sannolikt på avdelningen.

Det är det tredje dödsfallet i Blekinge som kopplas till vårdavdelningen.

– Det är naturligtvis tungt. Framför allt för personalen på avdelning 49 som kanske känner sig medskyldiga för att inte ha kunnat hejda smittspridningen, säger Bengt Wittesjö.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Kvinnan vårdades på en av Blekingesjukhusets covid-avdelningar innan hon avled.

Hittills har 215 personer i Blekinge bekräftats smittade av covid-19, 136 vårdanställda och 79 patienter. Sex personer ligger inlagda på sjukhus, varav en person vårdas på intensivvårdsavdelningen.

– Vi ser ingen ökning av coronafall generellt sett i Blekinge. Det är fortfarande cirka 13 procent av de som testas som har coronaviruset. De flesta som har förkylningssymtom har bara en vanlig förkylning, säger Wittesjö.