Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nyhetssvepet 14 januari

Här är dagens stora nyheter i Blekinge.
Blekinge • Publicerad 14 januari 2020

08.00

Det är inte bara merkostnaderna för renoveringen av Fredrikskyrkan som ligger till grund för att Svenska kyrkan i Karlskrona nu säger upp sex anställda och omplacerar tre enligt turordningslistan.

Intäkterna räcker inte när allt fler medlemmar går ur Svenska kyrkan, säger vikarierande kyrkoherden Eva-Karin Lindgren.

08.11

Annons

Blekingebornas bidrag till att minska matsvinnet har ökat kraftigt de senaste åren. Blekinge hamnar nu på plats 15 av alla län i Sverige.

08.34

Naturvårdsföreningen vill stänga kraftverket vid Södra sund i Olofströms kommun.

– Riv dammbyggnaden och återställ forsen som den en gång var, säger Anders Lindoff och Sven-Arne Persson.

09.35

Antalet hjärtstartare runt om i Karlshamns kommun ökar ständigt. Nu har en av de livräddande maskinerna monterats vid Asarums fritidsgård.

10.27

Merparten av de anställda får behålla jobbet hos golvtillverkaren Berg & Berg i Ronneby.

11.41

Det planerade kulturhuset i Karlskrona har en positiv påverkan på Stortorget som offentligt rum och stärker kvartersstrukturen.

Men höjden på huset påverkar den historiska stadssilhuetten negativt, enligt en ny utredning.

12.25

De två män som dömdes till fleråriga fängelsestraff för grov misshandel och mordförsök kan bli villkorligt frigivna nästa år.

Händelsen inträffade i ett bostadshus strax utanför Olofström förra året.

12.30

Turerna har varit många kring en av Sölvesborgs mest attraktiva tomter. Men om allt går enligt tidplanen så kan man sätta spaden i jorden redan innan sommaren.

13.38

Annons

På tisdagseftermiddagen uppstod en vattenläcka i Holmsjö.

– Hela Holmsjö stod under en tid helt utan vatten, något som är åtgärdat nu, berättade Mats Bergqvist från Karlskrona kommun.

13.47

Efter att ha fått in anbud visar det sig att internetuppkopplingen på Strandvallen som snart är allsvensk arena, kommer bli en kvarts miljon dyrare än vad som var tänkt.

14.30

Miljöpartiet riktar nu skarp kritik mot Ronnebyalliansens planer på att ändra den kommunala resepolicyn för att öka antalet tjänsteresor med flyget.

15.34

Flera polisanmälningar har gjorts i Karlskrona kring ofredande mellan personer som har eller har haft en relation med varandra på något sätt.

Följ våra nyheter dygnet runt på webben

Mattias NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons